Zašto nikada ne biste smjeli potpuno ocijediti tjesteninu
Tjestenina je jedno od najomiljenijih jela u svijetu i lako se kombinira s raznim umacima, u salatama ili kao prilog uz meso. Međutim, mnogi čine osnovnu pogrešku prilikom njezine pripreme, što može utjecati na konačan okus jela.
Naime, često ostavljamo tjesteninu da se potpuno ocijedi dok mirno pripremamo umak. Iako se to čini logičnim korakom, stručnjaci savjetuju da to nikako ne činimo. Kuhar Lorenzo Boni iz Barille upozorava da potpuno cijeđenje tjestenine može uzrokovati da postane ljepljiva, suha i vjerojatno prekuhana. Naime, prilikom cijeđenja tjestenine, dio škrobne vode koji ostaje na njoj igra ključnu ulogu u teksturi i završnom okusu jela. Ako ta voda ispari, tjestenina gubi svoju sočnost i povezanost s umakom, prenosi city magazine.
Boni također savjetuje da tjesteninu kuhate nešto kraće nego inače, kako bi se proces kuhanja nastavio u umaku. Nakon što je dodate u pripremljeni umak, ostavite je još dvije do tri minute da se sve dobro sjedini. Ovaj trik ne samo da poboljšava teksturu tjestenine, već omogućuje da ona bolje upije sve okuse iz umaka.
Zato, sljedeći put kada pripremate omiljeno jelo, ne zaboravite ovaj mali trik – tjestenina treba biti u kontaktu s umakom što je dulje moguće, kako bi jelo bilo ukusnije i savršenije!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas